A është e sigurt të gatuash qumësht të kondensuar në kanaçe?

Një metodë e vjetër e karamelizimit të qumështit të kondensuar të ëmbël për të bërë puding karamel po merr vëmendje të re. Kjo metodë potencialisht e rrezikshme kërkon ngrohjen e një kanaçe qumështi të pahapur 14 ons në furrë ose në ujë të valë. Prodhuesi i qumështit Borden Inc. thotë se kjo mund të shkaktojë lëndime dhe nuk duhet të përdoret. A është e sigurt të…

Lexo më shumë

A duhet të kalohet një skarë me gaz?

Po! Ju gjithmonë duhet të shijoni një skarë të re. Lyerja me vaj dhe ngrohja e skarës do të krijojë një pengesë mbrojtëse që parandalon ndryshkun. Erëza është gjithashtu ajo që krijon një sipërfaqe jo ngjitëse në grilat tuaja, në mënyrë që të mos përfundoni me një rrëmujë zhgënjyese të ushqimit të ngulur herën e parë që provoni skarën. Si mund…

Lexo më shumë

A mund të përdorni një rezervuar të madh propani në një skarë portative?

Grilat e gazit në përgjithësi mundësohen nga propan (LP) ose gaz natyror (NG), por të dy llojet e skarave mund të mbështesin rezervuarët më të mëdhenj të gazit. … Për sa kohë që zorra është e lidhur mirë dhe rezervuari i gazit me qëndrim të lirë është i qëndrueshëm, nuk duhet të ketë asnjë problem me përdorimin e skarës me një rezervuar më të madh. A mund të përdor një…

Lexo më shumë

Përgjigje e shpejtë: Si e merrni aromën e drurit në një skarë me gaz?

Disa grila me gaz janë tashmë të pajisura me një kuti duhanpirëse, kështu që nëse e juaja ka një të tillë, përdorni atë. Përndryshe, metoda më e lehtë është t'i mbështillni copëzat e drurit lirshëm në letër alumini, duke krijuar një qese të vogël. Hapni disa vrima në pjesën e sipërme të qeses për të lënë tymin të dalë dhe vendoseni pakon direkt…

Lexo më shumë

Ju pyetët: Si të gatuani një biftek pa e tharë atë?

Filloni duke e vendosur biftekin në një pjatë të sigurt për mikrovalë dhe vendosni lirshëm një peshqir letre pak të lagur sipër. Kjo do të kapë çdo lagështi të mbetur, duke parandaluar që bifteku juaj të thahet. Sigurohuni që mikrovala juaj të jetë vendosur në nxehtësi mesatare dhe gatuajeni biftekin në intervale prej 30 sekondash, duke e kthyer biftekin në mes. Si…

Lexo më shumë

Pyetje e shpeshtë: A mund të përdorni fletë metalike nën skarë?

Kjo është një JO-JO madhore. Vendosja e fletës në grila mund të kufizojë rrjedhën e synuar të ajrit brenda skarës, gjë që mund të çojë në dëmtimin e komponentëve të brendshëm, për të mos përmendur krijimin e një situate të rrezikshme. A është në rregull të vendosni letër alumini në skarë? Edhe pse ato priren të shpërndajnë nxehtësinë në mënyrë më të barabartë, ju…

Lexo më shumë

Si të gatuani një byrek me biftek 1 kile?

Gatimi në furrë: nga i ftohur: 180°C/Tip 160°C/Gaz 35-40 min. Gatimi në furrë: nga ngrirja: 180°C/Tiferi 160°C/Gaz 4 45-50 min. Sigurohuni që produktet të jenë gatuar plotësisht dhe të nxehen me tubacione, duhet të gatuhen deri në min 82 gradë. Lani gjithmonë duart, sipërfaqet dhe enët tërësisht pas kontaktit me mishin e papërpunuar. Sa kohë gatuani një byrek me biftek nga…

Lexo më shumë

A është e sigurt të piqni në skarë nën një tendë?

Në përgjithësi, ne dekurajojmë shumë përdorimin e çdo flake nën një tendë me tendë. Ju mund të lëndoni veten dhe të dëmtoni pajisjet tuaja. Nëse vendosni të gatuani nën një tendë me tendë, zgjidhni një zonë që është mjaft larg nga çdo mjedis që nëse e gjithë streha merr flakë, flaka nuk do të përhapet. A është e sigurt të…

Lexo më shumë

A janë grillat e gazit të rrezikshme?

Megjithëse shpesh konsiderohen më të sigurta se skarat me qymyr, grilat me propan paraqesin një rrezik të konsiderueshëm zjarri. Në fakt, 83% e zjarreve në skarë janë ndezur me grila me gaz! Shqetësimi kryesor me grilat e propanit është rrjedhja e gazit, e cila mund të çojë në shpërthim. Si mund të shpërthejë një skarë gazi? Çfarë i shkakton shpërthimet e grilave të gazit? Dy shkaqet më të zakonshme…

Lexo më shumë

A keni nevojë të gatuani salmon të tymosur të ftohtë?

Salmoni i tymosur në të ftohtë shijohet më së miri i ftohtë dhe i freskët. Me fjalë të tjera, mos e gatuani apo piqni. Sipër bagels dhe krem ​​djathi me feta të holla salmon të tymosur të ftohtë dhe kaperi. … Dhe, ashtu si salmoni i tymosur i nxehtë, mund ta hani menjëherë nga paketa pa pasur nevojë për shtesa. A mund të hani të tymosur të ftohtë…

Lexo më shumë