Дали е безбедно да се готви кондензирано млеко во конзерва?

Стариот метод на карамелизирање на засладеното кондензирано млеко за да се направи пудинг од карамела добива ново внимание. Овој потенцијално опасен метод бара загревање на неотворена конзерва од 14 унци млеко во рерна или во врела вода. Производителот на млеко Borden Inc. вели дека ова може да предизвика повреда и дека не треба да се користи. Дали е безбедно да се…

Прочитај повеќе

Дали треба да се зачини гасна скара?

Да! Секогаш треба да зачинете нова скара. Со подмачкување и загревање на скарата ќе се создаде заштитна бариера што спречува 'рѓа. Зачините се исто така она што создава нелеплива површина на вашите решетки за да не дојдете до фрустрирачки неред од залепена храна првиот пат кога ќе ја пробате скарата. Како …

Прочитај повеќе

Дали можете да користите голем резервоар за пропан на преносна скара?

Решетките за гас обично се напојуваат или со пропан (LP) или со природен гас (NG), но и двата типа на скари можат да поддржат поголеми резервоари за гас. … Сè додека цревото е безбедно поврзано и слободостојниот резервоар за гас е стабилен, не треба да има проблем со користење на скарата со поголем резервоар. Може ли да користам…

Прочитај повеќе

Брз одговор: Како да добиете вкус на дрво на скара на гас?

Некои плински скари се веќе опремени со кутија за пушачи, па ако вашата има, користете ја. Инаку, најлесниот метод е да ги завиткате вашите дрвени чипови лабаво во алуминиумска фолија, создавајќи мала торбичка. Направете неколку дупки на горниот дел од торбичката за да излезе чадот и ставете го пакетот директно…

Прочитај повеќе

Прашавте: Како се готви стек без да се исуши?

Започнете со ставање на стекот на чинија за микробранова печка и лабаво ставете малку влажна хартиена крпа на врвот. Ова ќе ја зароби преостанатата влага, спречувајќи го вашиот стек да се исуши. Проверете дали вашата микробранова печка е поставена на средна топлина и гответе го стекот во интервали од 30 секунди, превртувајќи го стекот помеѓу. Како…

Прочитај повеќе

Често прашање: Дали можете да користите фолија под скара?

Ова е големо НЕ-НЕ. Поставувањето на фолијата на решетките може да го ограничи планираниот проток на воздух во внатрешноста на решетката, што може да доведе до оштетување на внатрешните компоненти, а да не зборуваме за создавање опасна ситуација. Дали е во ред да се стави алуминиумска фолија на скара? Иако тие имаат тенденција да ја распределуваат топлината порамномерно, вие…

Прочитај повеќе

Како се готви пита од стек од 1 фунта?

Готвење во рерна: од разладено: 180°C/Вентилатор 160°C/гас 35-40 мин. Готвење во рерна: од замрзнато: 180°C/Вентилатор 160°C/гас 4 45-50 мин. Осигурајте се дека производите се темелно варени и дека цевките се топли, мора да се готват на минимум 82 степени. Секогаш мијте ги рацете, површините и приборот темелно по контакт со сурово месо. Колку долго се готви стек пита од…

Прочитај повеќе

Дали е безбедно да се скара под крошна?

Генерално, ние многу обесхрабруваме да ракуваме со кој било пламен под шатор со крошна. Може да се повредите и да ја оштетите вашата опрема. Ако одлучите да готвите под шатор со крошна, изберете област што е доволно оддалечена од која било околина што ако целото засолниште се запали, пламенот нема да се прошири. Дали е безбедно да се…

Прочитај повеќе

Дали скарите за гас се опасни?

Иако често се сметаат за побезбедни од скарите на јаглен, скарите од пропан претставуваат значителен ризик од пожар. Всушност, 83% од пожарите на скара се палат со скари на гас! Главната грижа за скарите од пропан е истекувањето на гас, што може да доведе до експлозија. Како може да експлодира скара за гас? Што предизвикува експлозии на скара за гас? Двете најчести причини…

Прочитај повеќе

Дали треба да готвите ладно чаден лосос?

Ладно чадениот лосос најдобро се ужива ладен и свеж. Со други зборови, не го гответе или печете. Врвот ѓеврек и крем сирење со тенки парчиња ладно чаден лосос и каперси. … И, исто како топло чаден лосос, можете да го изедете веднаш од пакувањето без потреба од додатоци. Дали можете да јадете ладно чадено…

Прочитај повеќе